“Decizii” – o nouã campanie ARAS


Asociaţia Românã Anti SIDA (ARAS) vine la acest final de an cu o nouã campanie pentru SIDA HelpLine. Campania se numeşte “Decizii” şi cuprinde douã coordonate: un spot neconvenţional şi consiliere între egali.

Scopul proiectului este informarea şi sensibilizarea persoanelor care trãiesc cu HIV, dar şi a persoanelor care au nevoie de informaţii pentru a nu se mai teme de HIV.


Spotul este o animaţie 2D cu trei personaje (pacientul, un drãcuşor şi un îngeraş) menite sã atragã atenţia asupra alegerilor pe care le facem, asupra necesitãţii informãrii complete şi corecte, asupra riscurilor de infectare şi, mai ales, asupra importanţei tratamentului.




In plus, în fiecare dupã-amiazã de luni, la telefonul gratuit 0800800033 vor rãspunde de acum consilieri intre egali (persoane care trãiesc cu HIV). Ei vor oferi în deplinã cunostinţã de cauzã informaţii despre HIV, tratament, suport social, drepturi, responsabilitãţi.

Dezvoltarea campaniei “Decizii” şi a serviciului SIDA Helpline a fost posibilã cu sprijinul Bristol Myers Squibb.

SIDA Helpline este un serviciu gratuit de informare cu privire la infecţia cu HIV, serviciu care funcţioneazã de 18 ani, fiind una dintre primele linii telefonice de informare, educare şi consiliere din România.


SIDA HelpLine primeşte lunar peste 2000 de apeluri, dintre care 400 sunt referitoare la HIV/SIDA şi sãnãtate. Majoritatea întrebãrilor se referã la cãile de transmitere, testarea HIV, metode de prevenire. Sunt, de asemenea, întrebãri referitoare la serviciile disponibile, informaţii legislative, dar şi solicitãri de sprijin social.


Asociaţia Românã Anti SIDA  este o organizaţie nonguvernamentalã care asigurã servicii de prevenire HIV/SIDA, precum şi servicii psiho-medico-sociale adresate persoanelor infectate cu HIV.